Verkkokirjaston käyttö

Verkkokirjastosta löydät Valamon luostarin kirjaston tarjoamia aineistoja. Voit etsiä teosta haulla kirjautumatta. Pystyt lisäksi rajaamaan ja laajentamaan hakuasi monin vaihtoehdoin laajennettu haku -valikossa. Sieltä voit seurata uutuuskirjojenkin saapumista kokoelmaan.

Asiasanoituksessa on käytetty Yleistä suomalaista ontologiaa ja ortodoksista erikoissanastoa.

Katkaisumerkki * korvaa useamman merkin, ?-merkki vain yhden. Katkaisua voi käyttää hakusanan alussa, lopussa tai keskellä.

Eri riveille kirjoitetut hakusanat yhdistyvät Boolen logiikan JA-ehdolla. Käytä lainausmerkkejä, jos haluat hakusanojen esiintyvän nimenomaan peräkkäin (esimerkiksi tekijän suku- ja etunimi  tai teoksen nimi).

Samalle riville voi kirjoittaa kaksi eri hakusanaa. Haku toimii silloinkin JA-ehdolla.

Kirjautumalla asiakastilillesi voit uusia lainasi, tehdä varauksia, päivittää asiakastietosi ja rakentaa virtuaalisen lempikirjahyllysi. Kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Ne sekä kirjastokortin saat Valamon kirjastosta paikan päältä rekisteröityessäsi asiakkaaksi.

Laina-aika on 28 vuorokautta. Voit uusia lainasi kolme kertaa, jos kyseenä olevasta aineistosta ei ole tehty varausta.

Saapunut varaus on noudettavissa Valamon kirjastosta 7 vuorokauden sisällä kirjaston aukiolo-aikoina. Varausmaksu on silloin yksi euro/kirja.

Språk